Wandpaneel hout voor badkamer, toilet en keuken

Camping ‘t Ravenest


Het sanitairgebouw van Camping ‘t Ravenest was gedateerd en toe aan renovatie. Naast het dak en de vloer, konden ook de wanden wel een opfrisbeurt gebruiken. Daarvoor hebben wij SpaDecor panelen mogen leveren. De panelen zijn volledig waterbestendig en leverbaar met diverse decoren en (voelbare) coatings. Inmiddels is de renovatie klaar voor de start van het vakantieseizoen.

Renovatie sanitairgebouw

Eenvoudige montage voor snelle renovatie

Het montageteam van ‘t Ravenest heeft zelf de panelen op maat gezaagd en ze over bestaand tegelwerk verlijmd met tape en kit en over houten panelen geplaatst middels een volledige verlijming. Dit scheelt een hoop sloop- en breekwerk. De panelen zijn maar 3 mm dik, zo heb je weinig ruimteverlies.

De voor- en achterkant van de panelen kan je met een bovenfrees infrezen, zodat je een doorlopende hoek creëert. De buitenranden dienen alleen nog afgekit te worden met siliconenkit. Deze is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. De klant heeft hier gekozen voor zwarte- en bruine siliconenkit. De overige kleuren waaruit gekozen kan worden zijn transparant of transparant grijs.

Kamerhoge wandpanelen met slijtvaste coating

Ze hebben twee decoren met elkaar gecombineerd, Rustiek Eiken Licht met houtstructuur coating en Villar Grigio met steenstructuur coating. Daarnaast hebben zij ervoor gekozen om niet alles te bekleden met SpaDecor panelen. De planken in de doucheruimte en onder de wasbakken zijn daarentegen wel volledig bekleed met SpaDecor.

Aangezien hygiëne een belangrijke factor is in een sanitairgebouw, moeten de panelen eenvoudig schoon te maken zijn. SpaDecor panelen kunnen tegen agressieve schoonmaakmiddelen en door de slijtvaste coating heb je jarenlang plezier van de wandpanelen. De coating op de panelen zorgt ervoor dat vuil geen hechting krijgt en ze daardoor makkelijk schoongemaakt kunnen worden.

Wandpaneel hout voor badkamer, toilet en keuken
Achterwand voor sanitairgebouwen op camping
Sanitairgebouw met achterwanden van SpaDecor
Renovatie sanitairgebouw camping
Renovatie sanitairgebouw
Renovatie sanitairgebouw