Achterwand keuken

In de keuken wordt geleefd. Het hart van het huis waar ‘s ochtends het ontbijt wordt gemaakt, s’ avonds het eten wordt gekookt en tussendoor van alles wordt gedronken en gegeten. Hoe vaak heb jij last van waterspetters op de muur of eten dat ertegenaan spat? Een voegloos paneel van SpaDecor is een uitstekende optie om een prachtige keukenachterwand aan te brengen. Het is een accent in je keuken, dat tegelijkertijd goed schoon te maken is.

Kleuren keuken achterwanden

Voor welke stijl ga jij? Of je nu een marmeren look, een keuken met betonlook of toch liever een landelijke uitstraling wilt: er is een ruime keuze uit decoren die passen bij verschillende stijlen. Bij SpaDecor heb je keuze uit 7 kleuren en ruim 60 decoren. Zo kan je altijd een wandpaneel vinden dat bij jouw interieur past. 

Achterwand keuken betonlook

Wil je een industriële uitstraling in je keuken? Ga dan voor betonlook wandpanelen! Dit is een van de populairste keukenwanden van dit moment. Het past perfect bij een minimalistische of industriële huisstijl. Creëer een strak design met een betonlook keukenachterwand.

Keukenachterwand betonlook
Keukenachterwand houtlook

Achterwand keuken houtlook

Een keukenachterwand in houtlook staat prachtig in de keuken. Heb jij warme tonen en kleuren in jouw interieur? Dan past een houtlook keukenachterwand bij jouw stijl! Bovendien creëer je met een hout decor een luxe uitstraling in jouw keuken.

Achterwand keuken metaal look

Bij een stoere en industriële keuken past een keukenachterwand in metallook perfect. Het creëert een warme uitstraling en fijne sfeer. Een echte eye-catcher in jouw keuken. Bij de metaaldecoren heb je keuze uit de SpaDecor plaat en de SpaMetallic plaat. Deze laatste is een geborstelde aluminium plaat wat een mooie satijn schittering aan het decor geeft. Hierdoor lijken de metaaldecoren nog echter.

Keuken achterwand

Waarom wandpanelen in de keuken?

Een wandpaneel geeft je keuken een prachtige uitstraling en is daarnaast ook nog eens erg praktisch. In de keuken wordt veel gespetterd met water en ook tijdens het koken blijft de muur niet altijd bespaard; hete pannen en opspattend vet. Het is dus belangrijk dat de keukenachterwand tegen een stootje kan. 

Daarnaast kun je een wandpaneel op bestaande tegels bevestigen, waardoor je eenvoudig een nieuwe look voor jouw keuken creëert.

Voordelen wandpanelen van SpaDecor

  • Slijtvaste coating
  • Schoonmaakmiddelbestendig
  • Antibacterieel
  • Makkelijk te zagen en boren
  • Eenvoudig te lijmen op bestaande tegels
  • Kamerhoge panelen
  • Keuze uit ruim 60 decoren
Flatlay met SpaDecor samples

Keuken achterwand op maat

De wandpanelen van SpaDecor zijn in verschillende maten te verkrijgen. De panelen zijn gemaakt van aluminium composiet, waardoor ze makkelijk op maat te maken zijn. Je kunt de wandpanelen zagen en bewerken met een invalzaag, decoupeerzaag en gatenboor met fijngetande zaagbladen. Een keuken achterwand op maat maken en volledig naar jouw interieur aan te passen is hierdoor erg gemakkelijk!

Brandveilige keuken wandpanelen

De panelen hebben een brandveiligheids classificatie volgens Duitse Norm (DIN 4102). Ze zijn B2 of B1 gecertificeerd. Dat betekent dat ze brandvertragend werken en een beperkte bijdrage hebben bij brandontwikkeling.

SpaDecor heeft een aluminium toplaag en een print en coating die onbrandbaar getest zijn in het lab. Hierdoor kunnen onze achterwanden veilig gebruikt worden achter een gasfornuis.

Wat is SpaDecor?

SpaDecor zijn panelen van aluminium composiet die te gebruiken zijn als voegloze wandbekleding in badkamers, toiletten en keukens. 

De panelen worden geprint en zijn verkrijgbaar in ruim 60 decoren en RAL kleuren. Na het printen worden ze voorzien van een coating die een beschermende werking heeft, maar ook een meerwaarde kan toevoegen aan het decor. Daarnaast zorgt de coating ervoor dat ze krasvast en slijtvast zijn, maar ook makkelijk schoon gemaakt kunnen worden. 

Wil je graag meer weten over SpaDecor?