Keukenachterwand betonlook

Wat is SpaDecor

SpaDecor zijn lichtgewicht panelen die te gebruiken zijn als voegloze wandpanelen in de badkamer, toilet en keuken. De panelen zijn gemaakt van aluminum composiet en hebben een toplaag van 0,2 mm en een kunststof kern (LPDE). SpaDecor is verkrijgbaar in 3 en 6 mm dik, wat ze heel licht maakt. Daardoor zijn ze gemakkelijk te bewerken en te monteren. De panelen worden voorzien van een coating. Die zorgt ervoor dat ze krasvast en slijtvast zijn, maar ook makkelijk schoongemaakt kunnen worden. Er is een ruime keuze aan meer dan 60 decoren waaronder 7 RAL kleuren verkrijgbaar. 

Verkrijgbare formaten

De panelen zijn verkrijgbaar in een dikte van 3 of 6 mm en in een aantal verschillende formaten.

3 mm

  • 100 x 210 cm 
  • 100 x 255 cm
  • 150 x 255 cm
  • 150 x 305 cm 

6 mm

  • 100 x 260 cm
  • 150 x 260 cm
  • 150 x 305 cm

Vijf verschillende coatings

Alle panelen worden geprint op dezelfde printer, echter heeft de coating invloed op het uiteindelijke beeld.

Standaard coatingopties

Gladde afwerking op voegloze wandpanelen. Voorbeeld sample kleurstaal

Mat (Miniperl)

Gladde, matte toplaag

Voelbare steenstructuur coating op voegloze wandpanelen

Steenstructuur

Reliëf in de toplaag versterkt het gevoel van echt steen

Houtstructuur coating op voegloze wandpanelen

Houtstructuur

Voelbare houtnerfen in de toplaag versterken het gevoel van echt hout

Premium coatingopties

Hoogglans coating op Travertino Goud decor. Plaatje van SpaMetallic

★ Hoogglans

Spiegelglad. Zorgt tevens voor extra diepe kleuren in de print

Claire grey coating zacht mat

★ Zacht Mat

Supermatte finish, anti-vingerafdruk

De voordelen op een rijtje

Volledig waterbestendig

De panelen zijn net zo waterbestendig als tegels. Het aluminium composiet is volledig watervast, het water blijft er op liggen en trekt niet in het materiaal. Doordat de panelen voegloos worden geplaatst en je de naden en randen afkit, heeft water geen kans. Er is een volledig waterdichte wand ontstaan op deze manier.

Hoge brandveiligheid

SpaDecor is getest op brandveiligheid volgens DIN 4102 (Duitse norm). Ze hebben een brandklasse B2. Dat betekent dat ze brandvertragend werken en een beperkte bijdrage hebben bij brandontwikkeling.

Eenvoudig schoonmaken

De coating zorgt dat er geen vuil aan de panelen hecht. De panelen kunnen met allesreiniger en een zacht doekje gereinigd worden, maar zijn ook bestand tegen chemische schoonmaakmiddelen. Ook een hogedrukspuit kan veilig gebruikt worden. Maak geen gebruik van schurende middelen of een schuurspons, want dit tast de coating aan. 

Gemakkelijk renoveren

De panelen kunnen direct op bestaade tegels of een andere soort ondergrond aangebracht worden. Dat doe je met kit en tape of tegellijm. Op deze manier kun je heel eenvoudig een bestaande ruimte renoveren zonder eerst alles te moeten slopen. Dit scheelt tijd en geld en maakt het zeer geschikt voor renovaties van bestaande sanitaire ruimtes. 

SpaDecor bij jou thuis

Wandpanelen in de badkamer

Het dagelijkse leven stelt hoge eisen aan de badkamer. Een plek waar je rustig wakker kunt worden, maar ook kunt ontspannen na een drukke dag. Een plek waar je je kinderen doucht of baddert en fijn je tanden kunt poetsen. Met de wandpanelen in de badkamer, krijg je een sfeervolle ruimte voor jouw moment.

In het toilet

Het toilet, een plek waar je niet direct aan denkt bij het woord sfeer maar waar je toch nog wel wat tijd doorbrengt. Het toilet kan sfeervol zijn door de wanden te bekleden met je favoriete decor. Door de voegloze plaatsing en het makkelijke schoonmaken is het een hygiënische oplossing voor in het toilet.

Als keukenachterwand

In de keuken wordt geleefd. Het hart van het huis waar ‘s ochtends het ontbijt wordt gemaakt, ‘s avonds het eten wordt gekookt en tussendoor van alles wordt gedronken en gegeten. Hoe vaak heb jij last van waterspetters op de muur of eten dat er tegen aanspat? Een voegloos paneel van SpaDecor is een uitstekende optie om een prachtig accent in je keuken aan te brengen, dat tegelijkertijd goed schoon te maken en brandveilig is!

Samples aanvragen

Ben je geïnteresseerd geraakt, maar wil je graag SpaDecor in het echt zien? Dat kan! Bestel eenvoudig samples via onderstaande knop. De samples kosten 5 euro per stuk, maar wanneer je een bestelling plaatst krijg je dit geld van ons terug op de factuur.