Montage en afwerking

 • Frees | V-groef

  Voor het infrezen van de wandpanelen zodat deze te buigen…
   50,00
 • Lijmkam 3×3

  Voor gelijkmatige verdeling van de montagelijm
   10,00
 • Lijmkam 6×6

  Voor gelijkmatige verdeling van de montagelijm
   10,00
 • Binnenhoekprofiel

  Binnenhoekprofiel

  Binnenhoekprofiel voor het monteren met profielen
  vanaf:  31,74
 • SpaDecor buitenhoekprofiel

  Buitenhoekprofiel

  Buitenhoekprofiel voor het monteren met profielen
  vanaf:  38,09
 • Eindprofiel

  Start- en eindprofiel

  Eindprofiel voor het monteren met profielen
  vanaf:  18,65
 • Verbindingsprofiel

  Verbindingsprofiel

  Verbindingsprofiel voor het monteren met profielen
  vanaf:  28,39
 • korting: 19%
  Tegellijm

  Montagelijm | OttoColl M595

  Voor volledige verlijming met lijmkam
  Oorspronkelijke prijs was: € 85,95.Huidige prijs is: € 69,95.
 • Afdichtingskit

  Siliconenkit | OttoSeal S110

  Voor het afdichten van naden tussen de platen en om…
   12,75
 • Lijmkit

  Montagekit | OttoColl S495

  Voor montage met kitspuit
   13,50
 • Montagetape

  Voor montage met montagekit
   25,80

Monteren van wandpanelen over Hout/OSB/ Groene spaanplaat

Wanneer je van plan bent om wandpanelen te monteren over hout, OSB- of groene spaanplaten, is het aan te raden om montagelijm te gebruiken. Montagelijm kan worden aangebracht op het hout, OSB of groene spaanplaat om eventuele oneffenheden op te vullen. Je kunt de montagelijm ook direct op de panelen aanbrengen, zodat de lijm in de exact juiste hoeveelheid wordt aangebracht. Gebruik een lijmkam om de lijm efficiënt op de ondergrond aan te brengen. Klik hier voor de montage-instructies.

Monteren van wandpanelen over Gipsplaten 

Wandpanelen monteren over gipsplaten? Dat kan! We raden je aan om montagelijm te gebruiken, samen met een bijpassende lijmkam. Breng de lijm aan op de gipsplaten of op de wandpanelen. Door de lijm op de wandpanels aan te brengen kan je precies zien hoeveel lijm je nodig bent om de wandpanelen te monteren, maar je kan de lijm ook aanbrengen op de gipsplaten. De hoeveelheid lijm die je nodig bent komt dan iets minder nauwkeurig aan, maar hierdoor vul je wel eventuele oneffenheden op. Met behulp van de lijmkam kan je de montagelijm gelijkmatig verdelen over de oppervlakte. Kies de methode die het beste bij jou past.

Monteren van wandpanelen rechtstreeks over Tegels

Heb je op dit moment tegels aan de muur, maar ben je toe aan wat anders? Geen probleem! De wandpanelen van SpaDecor kan je eenvoudig op de tegels monteren zonder breekwerkzaamheden. Om ervoor te zorgen dat de wandpanelen goed vast blijven zitten kan je deze zowel met montagelijm als -kit verlijmen. Bij het monteren met montagekit is het verstandig om montagetape te gebruiken voor de perfecte afwerking. De tape zorgt ervoor dat de panelen direct stevig vastzitten aan de tegels. Bij gebruik van montagelijm kan je de wandpanelen nog iets verschuiven na het plakken. Klik hier voor de montage-instructies. Het voordeel van monteren over tegels is dat er geen geluidsoverlast is van sloopwerkzaamheden, vermijd je extra schoonmaakwerk en afvoer van puin en stof.   

Voegloos monteren van wandpanelen

Onze wandpanelen kan je, in iedere badkamer, toilet en/of keuken, voegloos monteren zodat de wandpanelen naadloos aansluiten. De wandpanelen zijn gemaakt van lichtgewicht materiaal, waardoor ze eenvoudig te monteren zijn. Je kunt ze met behulp van montagekit of montagelijm op elke ondergrond plaatsen, van tegels tot pleisterwerk. Door een v-groef te maken, kun je het paneel vouwen, waardoor een buitenhoek ontstaat. Breng kit niet alleen achter de wandpanelen aan, maar ook tussen de panelen. Gebruik hiervoor onze siliconenkit. Dit zorgt ervoor dat je wandpanelen volledig waterdicht en geschikt zijn voor iedere natte ruimte. De siliconenkit is in vier verschillende kleuren te verkrijgen. Kies voor de kleur die het beste bij jouw ruimte past.    

Monteren van wandpanelen met profielen   

SpaDecor is niet alleen geschikt voor renovatie, maar ook voor nieuwbouw. Kies er bijvoorbeeld voor om de wandpanelen te monteren met profielen. Bij het monteren van wandpanelen met profielen verbind je de panelen met profielen in zowel de binnen– als buitenhoeken. Het laatste paneel sluit je af met een eindprofiel. Om de naden af te werken, kun je verbindingsprofielen gebruiken. Verlijm de wandpanelen met kit om stevigheid te garanderen. De profielen zijn in verschillende kleuren te bestellen, zoals mat of aluminium profielen. Met de vele mogelijkheden kun je profielen kiezen die het beste passen bij jouw badkamer, keuken of toilet. Werk de randen af met siliconenkit om de panelen volledig waterdicht te maken.