Renovatie sanitairgebouw

Houtlook badkamer

Een houtlook badkamer is een uitstekende keuze als je een voorkeur hebt voor natuurlijke materialen en een warme uitstraling, maar geen echt hout wil gebruiken. Echt hout heeft immers als nadeel dat het wat meer onderhoud vraagt in vochtige ruimtes.

Wil je houtlook in de badkamer, dan zijn er verschillende mogelijkheden zoals houtlook tegels of wandpanelen. Deze materialen zijn duurzaam en makkelijk te onderhouden, wat ze ideaal maakt voor gebruik in een vochtige omgeving zoals een badkamer.

Houtlook past bij deze stijlen

Houtlook kan een rustieke, landelijke of moderne sfeer creëren, afhankelijk van het gekozen design en de stijl van de accessoires. Je kunt er verschillende kanten mee op, waardoor houtlook goed past bij deze interieurstijlen: 

  • Klassiek: Houtlook is goed te combineren met traditionele kleuren zoals beige, bruin en donkergroen. Het is tijdloos en past om die reden ook goed bij een klassieke stijl.
  • Scandinavisch: Houten elementen passen goed in minimalistische interieurstijlen met zachte, natuurlijke kleuren en materialen, zoals kenmerkend is voor Scandinavisch. 
  • Landelijk: Houtlook geeft de ruimte een warm en natuurlijk gevoel, wat past bij de natuurlijke tinten en huiselijke sfeer die horen bij een landelijke stijl.
  • Modern: Hout is goed te combineren met andere materialen, zoals marmer en tegels, wat maakt dat het goed te integreren is in een badkamer met een moderne stijl.
  • Luxe: Eikenhout en walnoot zorgen voor een verfijnde uitstraling. Door rijke en diepe kleuren te gebruiken, zoals donkerbruin en zwart, krijgt een houtlook badkamer een elegant en luxueus gevoel.
badkamer houtlook
Keukenachterwand houtlook

Een houtlook badkamer creëren

Dan rest nog de vraag hoe je houtlook kunt integreren in de badkamer. Tegels zijn een optie, maar hebben als nadeel dat je de voegen schoon zal moeten houden.

De houtlook wandpanelen van SpaDecor zijn onderhoudsvriendelijk en hebben een slijtvaste coating, waardoor ze lang meegaan. Op de panelen is voelbare houtstructuur aangebracht, waardoor het lijkt op echt hout. Daarnaast kun je wandpanelen op bestaande tegels bevestigen, waardoor je eenvoudig een nieuwe look voor jouw badkamer creëert.

Houtlook wandpanelen voor jouw badkamer

SpaDecor zorgt voor een spa gevoel bij je thuis. Met houtlook heb je de keuze uit verschillende stijlen, waardoor er altijd wel een tint is die bij jouw badkamer past.

Wil je weten hoe de houten wandpanelen er in het echt uitzien? Stel dan je eigen sample set van wandpanelen samen. Wij betalen de verzendkosten! Wanneer je vervolgens een bestelling plaatst ontvang je dit bedrag retour van ons.